Over Susan Bongers

 

 

‘Een energiek, gedreven en mensgerichte verbinder met een passie voor bevlogenheid en een stijl gericht op gelijkwaardigheid, vertrouwen, zelfreflectie, eigen verantwoordelijkheid en resultaat’

Dat is hoe ik mezelf in een notendop omschrijf. Met Geluk & Werk zet ik deze kwaliteiten in om teams en individuen verder te helpen in hun ontwikkeling.

 

 

Mijn verhaal

Het was 2007 toen de directeur van een grote bank bij mij polste of ik interesse had in een leidinggevende functie. Ik was verbaasd. Ik was jong en had geen enkele ervaring met leidinggeven. Daarbij, in het team waarop hij doelde speelden behoorlijk wat issues en bovendien zaten we midden in een ingrijpend fusietraject. Kennelijk zag hij iets in mij dat ik zelf nog niet zag en alleen al het vertrouwen dat hij hiermee liet blijken gaf mij vleugels. Ik solliciteerde en kwam als teamleider terecht in een team waar een behoorlijke crisis speelde. Het team had zich als collectief tegen het bedrijf gekeerd, leek het wel. Best spannend, zo zonder ervaring, want waar begin je…?

 

En dus deed ik wat ik op dat moment het meest logisch vond om te doen. Vanuit gelijkwaardigheid en oprechte interesse ben ik het gesprek aangegaan met deze medewerkers. Met het team als geheel en met ieder individu. Wat speelt er nu precies? Wat betekent dat voor jou als persoon? Voor het team? Wat zou er volgens jou moeten veranderen en welke invloed heb je daar zelf op? Maar ook: Wat drijft je? Waar word je echt blij van? Waarvan juist niet? Wat kun je zelf doen? Wat heb je nodig van de ander? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat dit een topteam wordt?

 

Stuk voor stuk intensieve en mooie gesprekken. Ik leerde de mens achter de medewerker kennen en er ontstond verbinding. Ik leerde hoe het gedrag van de één effect had op het gedrag van de ander. Én hoe je daar invloed op kunt uitoefenen. Een half jaar later heerste er in het team een totaal andere dynamiek. Men was weer trots, tevreden, het vertrouwen was terug én het team boekte betere resultaten dan ooit. En wat kreeg ik een energie van waar ik mee bezig was! De mooiste baan van de wereld vond ik… In die periode is mijn fascinatie voor psychologie, sociale- en beïnvloedingsprocessen ontstaan.

 

Destijds dacht ik dat het gewoon toeval was dat ik het tij zo snel wist te keren…

 

De afgelopen tien jaar heb ik verschillende teams die niet lekker draaiden weer op de rit gezet. Ik heb medewerkers succesvol begeleid bij ingrijpende verandertrajecten, nieuwe afdelingen gebouwd en gefungeerd als spiegel en coach voor directies tijdens cultuurprogramma’s. Ik heb een studie organisatiepsychologie afgerond en deelgenomen aan vele trainingen en ontwikkeltrajecten op het gebied van coachen, leiderschap en psychologie. Ook volgde ik recent een drietal opleidingen bij MyHBM en ben ik als advanced HBM-coach geaccrediteerd om de ACT®-meting in te zetten voor zowel individuen als teams. In de afgelopen jaren ben ik mezelf met al mijn belemmerende overtuigingen meermaals tegengekomen en ik heb enorm veel geleerd.

 

Inmiddels weet ik dat mijn succes van toen alles was behalve toeval….

 

Het is mijn natuurlijke kracht om de mens in de organisatie te zien. Echt verbinding te maken. Vertrouwen te hebben en te geven. Mensen een spiegel voor te houden. Om sociale processen snel en scherp te doorzien en te weten wat nodig is om dit positief te beïnvloeden. Zodat mensen meer vrijheid en geluk ervaren in hun werk. Waardoor ze intrinsiek beter gaan presteren. En de organisatie succesvoller wordt. Daar word ik dan weer gelukkig van.

 

Kennismaken? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op via het formulier hieronder.